Overheerlijke dessertjes

Peren egeltjes

Dit heb je nodig
· 4 halve peren (uit blik)
· 1 zakje geschaafde amandelen (ca. 40 gram)
· 1 eetlepel rozijnen
· 100 gram chocolade (puur of melk)

Laat de peren in het vergiet uitlekken. Leg de peren met de halve ronding naar boven en steek ze vol met amandelschaafsel, zodat ze eruit zien als egels. Laat het voorste stukje vrij en steek daar de rozijnen in als oogjes en neusje. Breek de chocolade in stukjes en doe ze in een steelpannetje Laat dit HEEL zachtjes smelten, dus zet het vuur niet te hoog. Is het te dik doe er dan al roerend een klein beetje water of melk bij. Giet de chocoladesaus rondom de egeltjes en dien maar op.
Eet smakelijk

Het Dambord

Dit heb je nodig (voor 8 personen):
. 3 eieren
. 150g poedersuiker
. 180g bloem
. 180g boter
. 1 zakje vannillesuiker
. 75g zwarte chocolade
. zwarte cacao

Breek de eieren en scheidt het eiwit van de dooiers. Meng het eigeel met de poedersuiker tot het schuimig en wit wordt. Voeg de zachte boter toe, de bloem en de gist, meng goed. Klop het eiwit stijf en meng het voorzichtig door het mengsel, zodat het deeg luchtig wordt. Verdeel het deeg in twee gelijke porties. Voeg bij de ene de vanillesuiker, bij de andere de chocolade, die je eerst doet smelten in de microgolfoven. Giet elke bereiding in een geboterde vierkant bakvorm (neem twee dezelfde bakvormen). Bak het mengsel 35 minuten in de oven op 210°. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen. Bestrooi het chocoladegebak met chocoladepoeder en het vannillegebak met poedersuiker. Versnijd de gebakken om er één groot gebak van te maken met afwisselende kleuren. Versier eventueel met snoepjes (smarties).
Eet smakelijk

Appelbol met chocopasta

Dit heb je nodig
. 1 appel
. 1 plakje bladerdeeg
. kaneel
. suiker
. chocopasta Schil de appel en haal het klokhuis eruit. Smeer het bladerdeeg in met wat water en leg dan de appel erop. Doe wat kaneel in het gaatje waar het klokhuis zat en dek de appel toe met het bladerdeeg. Doe er wat suiker bovenop en plaats hem in de oven op 180° tot het bladerdeeg bruin is (niet donkerbruin, want dan is hij verbrand). Leg de appelbol op een bord en smeer er chocopasta op.
Eet smakelijk