Gevulde Cocktailworstjes (pan)
Nodig voor 12 stuks:
· 12 cocktailworstjes
· mosterd
· 12 reepjes edammerkaas ter grote van de worstjes
· 12 plakken ontbijtspek
· 25 gram boter
Laat de worstjes uitlekken. Snijd ze in de lente doormidden. Besmeer de binnenkant
met wat mosterd. Leg tussen de 2 helften een reepje kaas. Omwikkel het worstje,
zowel in de lengte als in de breedte, met een plakje ontbijtspek. Steek het
met een cocktailprikker vast. Smelt de boter en bak hierin de worstjes tot het
spek knapperig wordt en de kaas is gesmolten.
Eet smakelijk
Worstwokkels (oven)
Dit heb je nodig:
. 4 plakjes bladerdeeg
. blikje knakworstjes of cocktailworstjes
Snijd repen van de plakjesbladerdeeg. Maak telkens van twee repen één lange
reep. Draai de reep in een spiraal om een knakworstje en leg het op het bakblik.
Bak de worstjes in oven 15-20 minuten op 200 graden. Leg ze rondom op een bordje,
met een potje ketchup in het midden
Milkyway traktatie (magnetron)
Dit heb je nodig:
3 Milkyways
3 kopjes ricekrispies
Smelt de Milkyways in een kom in de magnetron, roer de ricekrispies erdoor.
Spreid alles uit over een platte schaal of bakplaat en laat het afkoelen. Als
het afgekoeld is, kan je het in repen snijden.