Hoofdgerechten

Belgische brol

Dit heb je nodig (voor 4 personen):
. 500 gram gehakt naar keuze
. 400 gram paddestoelen (eventueel uit blik)
. 1 eetlepel tomatenpuree
. melk
. boter
. bloem
. zout
. nootmuskaat (eventueel)

Vorm van het gehakt kleine (soep)balletjes en kook die in wat water gaar. Schuim af, haal de balletjes uit de pan en laat het kookvocht wat inkoken. Maak een witte saus van boter, bloem, het kookvocht en melk en voeg, als de saus dik genoeg is, de tomatenpuree en de (uitgelekte) paddestoelen toe. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Doe er de gehaktballetjes weer bij en serveer met aardappelpuree of aarddappelkroketjes.
Eet smakelijk

Gehakttaart

Dit heb je nodig (voor 4 personen):
. 400 g gehakt
. 2 eieren
. 1 gesnipperde ui
. 5 el. oude geraspte kaas
. kerriepoeder
. boter
. 6 el. paneermeel
. 5 el. gehakte peterselie
. 2 teentjes knoflook
. peper en zout
. 5 el. melk
. ½ citroen

Doe het gehakt in een kom, doe er 4 el. paneermeel bij. Voeg de eieren, peterselie, ui, knoflook, kaas, zout, kruiden en melk toe. Kneed tot een samenhangend geheel. Beboter de bakvorm en strooi de rest van het paneermeel erin. Druk het gehakt stevig in de vorm, bestrijk de bovenkant met de halve citroen. Bak de taart in een voorverwarmde oven op 200º C in ongeveer 40 minuten.
Eet smakelijk

Opa´s biefstuk

Dit heb je nodig (voor 4 personen):
. 500 gram gehakte biefstuk
. 50 gram boter
. 2 eieren
. 2 uien
. kervel
. dragon
. peterselie
. zout
. peper
. olie

Schil de uien en hak ze fijn. Was de kruiden en hak er wat fijn, samen een eetlepel. Doe het vlees in een kom, breek er de twee eieren over en werk deze er met een vork door, samen met de gehakte ui en de kruiden. Geef er ook zout en peper bij. Verdeel het vlees in 4 gelijke stukken. Vorm er biefstukken van, met een dikte van 1,5 cm. Besprenkel deze met olie en zet ze een uur in de koelkast. Smelt de boter in een pan en als ze heet is sauteer dan de biefstukken 2 minuten aan elke kant goed bruin.
Eet smakelijk