Een snelle hap

Ham-kaascroissants

Dit heb je nodig
· 2 croissants
· 2 plakjes ham
· 2 plakjes kaas

Snijd met een scherp mes (pas op dus!!) de croissants doormidden. Leg ze met de gesneden kant omhoog op de bakplaat. Snijd de plakjes ham en kaas doormidden. Leg op iedere halve croissant een stukje ham en kaas. Bak de croissantjes in 10 minuten tot de kaas gesmolten is. Je kan de croissants al ruim van te voren klaar maken, dien ze wel warm op.
Eet smakelijk

Hamburgers

Dit heb je nodig (voor 8 personen):
· 4 kleine ronde broodjes
· 1 ui
· 25 gram boter
· 300 gram rundergehakt
· 2 eetlepels gesnipperde ui
· zout peper
· eventueel mayonaise en ketchup
· blaadje sla

Snij de broodjes open en laat ze in de hete oven goed knapperig worden. Snij de ui in dunne ringen en bak deze in weinig boter goudbruin, boven laag vuur. Kneed door het gehakt uisnippers, zout en peper en maak daar vier ronde schijven van. Bak deze in weinig maar hete boter in een koekenpan aan beide zijden goudbruin, boven een hoog vuur, ca 8 minuten. Leg elke gehaktschijfje op een warm knapperig broodje en leg de uienringen daar bovenop. Doe er na smaak mayonaise en ketchup op. Je kan als variant ook Kaasburgers maken doe dan 4 eetlepels geraspte kaas door het gehakt mengen.
Eet smakelijk

Roerei

Dit heb je nodig
· 4 sneetjes oud brood
· 4 plakken gekookte ham
· 4 sprietjes bieslook
· 2 eieren
· 2 eetlepels melk
· mespuntje zout
· snufje peper
· 15 gram boter

Steek met een waterglas al draaiend uit 4 sneetjes brood een ronde plak, doet dit op de zelfde manier met de ham. Knip boven een kopje de sprietjes bieslook in kleine stukjes Rooster de plakjes brood in de broodrooster goudbruin. Breek de eieren in een kommetje, gier hier 2 eetlepels melk bij en roer de zout en peper erdoorheen. Smelt in de koekenpan de boter en giet voorzichtig het ei-mengsel in de pan. Laat met de spatel roerend en omscheppend het mengsel stollen. Het moet wat vochtig blijven en niet te bruin worden. Besmeer de broodjes en verdeel ze over de borden leg het hamrondje erop, schep hierover de roerei en versier het geheel met de bieslook.
Eet smakelijk