Oudercomité “Hand in Hand”

 

Het oudercomité kende een startoverleg op 18 juni 1991 onder het directeurschap van Jean Vanhoorne.

Jaar na jaar steunden de mensen van het oudercomité de school, met het accent op het welzijn van de leerlingen.  In oktober 1994 werd de eerste koekjesverkoop georganiseerd.  Sedert 1997 worden de schoolreizen gedeeltelijk gesponsord door het oudercomité.

In het jaar 2000 werd het eerste eetfestijn georganiseerd en in 2010 het eerste ontbijt op school.

De groeiende activiteiten van het oudercomité zorgden voor een toename van financiële middelen waardoor dan ook de financiële steun aan school kon toenemen en dit steeds in overleg met het schoolbestuur.

Zo kwam er o.a. extra steun voor het opknappen van de kabouterspeeltuin, de wekelijkse fruitcampagne, de aankoop van sport- en spelmateriaal en heel recent gaat de aandacht en steun voornamelijk richting digitalisering (e.g. aankoop tablets, digitale borden, chromebooks, …).

In 2021, bij de realisatie van de nieuwe verkleedruimte bij de turnzaal, stemde het oudercomité ermee in om de vereiste nieuwe banken en kapstokken te financiëren.

Het huidige oudercomité werkt onder het voorzitterschap van Dimitri Lucas,  en telt verder nog 6 leden (Wannes Derycke, Sophie Pyck, Joachim Verhaeghe, Francis Soete, Nathalie Spruytte en Déborah Giampietro).

Kandidaten om deel uit te maken van het oudercomité kunnen zich steeds melden bij de voorzitter of de schooldirectie.